SPIRITUALISM
SEANSER MEDIUM
ANDAR HEMMA
HEALING
KONTAKT
FÖRSTA SIDAN

VÅRT STÖDPROJEKT

Länkar

Gästbok


Vi iakttar diskretion

 

Jag vill stödja människor i fattigare länder till en nystart!

Därför har jag 2008, tillsammans med min kollega, öppnat ett Stödprojekt hos hjälporganisationen KIVA, under vårt gemensamma namn "WellBalanced House".
Vi har valt att stödja människor i fattigare länder till att kunna ta s k ”microlån”, avsedda att ge dem möjlighet att försörja sig själva genom egna mindre rörelser. Låntagarna kan t ex behöva investera i en mjölk-ko för att kunna sälja mjölk, investera i varor för försäljning, köpa hantverksmaterial, investera i en 3-hjulig "taxi-cykel" o s v.

KIVA redovisar tydligt vart pengarna går och vi kan följa utvecklingen av låntagarnas verksamheter. Låntagarna återbetalar pengarna inom ett år i de flesta fall och allt eftersom lånen blir återbetalda lånar vi sedan ut pengarna till någon annan som behöver hjälp med att försörja sig och sin familj.
Långivarna (d v s WellBalanced House i detta fall) kan välja att behålla de återbetalda pengarna men vi anser att de gör större nytta om de lånas ut igen – varför vi har valt att låta återbetalda pengar gå till nya låntagare genom KIVAs försorg. Vi tar alltså inte tillbaka pengarna när lånen är återbetalda!

Detta är ett alternativ till Hjälp till självhjälp för behövande
människor
som vi tror mycket på!

Vill du följa vårt stödprojekt kan du gå in på vår sida hos KIVA – klicka på bannern här nedan.

Vårt stödprojekt hos KIVA

Vill du också hjälpa till?
Du kan hjälpa till i vårt Stödprojekt: Sätt i så fall in valfri summa på Pg-konto 1964548-0, ange ”KIVA” samt ditt namn och epostadress. När betalningen är registrerad får du en bekräftelse på att vi emottagit summan och att den är ”öronmärkt” för vårt Stödprojekt hos KIVA.
Du kan starta upp ditt eget Stödprojekt: Gå in på www.kiva.org och registrera ett eget konto hos dem.

Må 2008 bli det bästa året någonsin!
/Jenny

 
 

 


   

www.varande.nu - info@varande.se
  © 2006 Var Ande Nu -  NAWI SE- 134 63